Om Joacim

Ståuppkomiker

Joacim har sen han började med standup 2012 uppträtt på de största scenerna i Sverige såsom bland annat RAW Comedy Club och Norra Brunn. Hans scenstil är engergisk, glad och fängslande. Han skämtar gärna om vardagsobservationer och sin bakgrund som Ålänning i Sverige. Joacim har en bred humor som går hem hos de flesta publiker.

Konferencier

Som ägare till flertalet standupklubbar är Joacim van vid rollen som konferencier och har en gedigen erfarenhet att leda publiken genom kvällarna på ett välkomnande och bekvämt sätt. Joacims humoristiska scennärvaro och nära kontakt med publiken har lett till att han ofta bokas som konferencier på såväl landets standupklubbar som företagsevenemang.

Föreläsare

Med en bakgrund som lärare på Högskolan har Joacim lång erfarenhet av utbildning på högre nivå och har hållit föreläsningar inom marknadsföring (inriktar på digital marknadsföring samt internationell marknadsföring) och presentationsteknik. Som entreprenör, komiker och lärare i marknadsföring har Joacim en unik mix som gör att han med humor och kunskap som redskap kan inspirera och fånga åhörarna.

Sagt om Joacim

"Åländske komikern Joacim Björkvall navigerade vant och roligt publiken publiken genom kvällen." - Nya Åland

"Joacim Björkvall som kör både konferencier och stand up gör det med energi och inlevelse. Pratar på och slänger käft, testar och stöter på ett skönt sätt som bådar gott." - Örebroguiden

 

"Nykomlingen Joacim Björkvall från Åland tas således emot med värme av de skrattsugna åskådarna. " - Hallandsposten, RAW på turné 2014

Arbetslivserfarenhet

Wisetime Entertainment AB

Ägare, 2012 - nu

Joacim driver Wisetime som tillhandahåller varumärken såsom Västerås Comedy Club, LÅL Standup, Sala Comedy Club, Västerås Comedy Festival, Västerås Comedy Christmas samt komiker som Joacim Björkvall och Umit Dag.

Mälardalens Högskola

Universitetsadjunkt, 2010 - nu

Undervisar och tillhandahåller marknadsföringskurser på Högskolan. Allt från internationell marknadsföring till digital marknadsföring.

Force of Action

Delägare, 2011 - 2012

Aktiv delägare i verksamheten som omfattade arrangemang av evenemang, kampanjer inom Sales promotion samt import av whiskyprodukter.

Utbildning

Mälardalens Högskola

Internationell Marknadsföring

Magisterexamen inom programmet internationell marknadsföring.

Université de Savoie

Commerce et vente

Utbytesår inom programmet Commerce et vente där Joacim läste kurser inom bland annat marknadsföring och internationella affärer.